Marius Farcaș

Marius Farcaș

Marius Farcaș

Cercetator / Asist. Univ. Dr.

Medic specialist în Genetică Medicală și asistent universitar cercetător în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Începând cu anul II de facultate, Marius a devenit membru al colectivului de cercetare din cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, participând la studii de genetică moleculară axate pe infertilitatea masculină, diverse patologii multifactoriale și epidemiologie genetică.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2013 și, începând din același an, a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Ioan Victor Pop. La scurtă vreme după înscrierea la doctorat, a început să lucreze ca și cadru didactic în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală.

Domeniul de activitate interesează factorii individuali de susceptibilitate genetică în tuberculoză, iar cercetarea din ultima perioadă vizează cu precădere componenta genetică din domeniul gutei şi al hiperuricemiei.

Despre HINT

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, cu sediul în Cluj-Napoca, România, Str. Victor Babeș, Nr. 8, Cod 400023, în calitate de beneficiar, anunță derularea proiectului cu titlul: HINT „Hiperuricemia induce INflamaţie: Ţintirea rolului central al acidului uric în bolile reumatologice şi cardiovasculare” aprobat spre finanțare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Link-uri utile

Contact

E-mail:
contact@hint-cluj.ro

Link-uri utile

Telefon:
+40 748 862 518

fs
fs
fs

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

© 2017 HINT
All rights reserved